“As Bayrakları Adam”, Cumhuriyet’in 100. Yılı İçin Yeniden Balkonda!

İnternette "As Bayrakları" sloganının görünen yüzü haline gelen Salih Tahtalıoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılı için balkonuna Türk bayrağı astı.

as bayraklari 1

İnternette Türkiye’ye dair herhangi bir gurur verici olayın sembolü haline gelen Salih Tahtalıoğlu, sembolleştiği bayrak asma görselini yeniden canlandırdı. “Bayrak asan dayı, as bayrakları adam” gibi sıfatlarla tüm internet camiasının simasına aşina olduğu Tahtalıoğlu, yıllar önce balkonuna Türk bayrağı asarken görüntülenmiş ve bu fotoğrafıyla meşhur olmuştu. Ülkemizde internet kullanan herkesin en az bir kez gördüğü Tahtalıoğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılı için bir kez daha Türk bayrağını balkonuna astı.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaşayan Salih Tahtalıoğlu, ülkemize dair önemli günlerde balkonuna Türk bayrağı asması sayesinde tanındı. Türkiye’yle ilgili gurur veren her olayda kendisinin bayrak astığı görselin paylaşılması, Tahtalıoğlu’nun internette epey meşhur bir figür haline gelmesine vesile oldu. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında da balkonuna bayrak asan Salih Tahtalıoğlu, sembolleşen fotoğrafını yıllar sonra bir kez daha çektirdi. “As bayrakları” görseli, yeniden canlandırılmış oldu.

Dursunbey Belediyesi’nin Instagram sayfasında paylaşılan yeni fotoğraf, Salih Tahtalıoğlu’nun yeniden konuşulmasını sağladı. Paylaşımın başlığı olarak da “As Bayrakları As As” kelime grubunu kullanan Dursunbey Belediyesi, Tahtalıoğlu’nu meşhur yapan bu pozun bir kez daha verilmesine vesile oldu. Belediyenin kendisine hediye ettiği Türk bayrağını balkonuna asan Tahtalıoğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılında da balkonundan bayrağı eksik etmemiş oldu.

Dursunbey Belediyesi’nin paylaştığı fotoğrafın altında yer alan yazıda, Salih Tahtalıoğlu’nun bayrama dair isteğine de yer verildi. Tahtalıoğlu’nun 100. yılda tüm bayrakların dalgalanmasına dair isteği, Dursunbey Belediyesi’nin paylaşımında görüldü. Meşhur bayrak asma pozunun yeniden canlandığı Instagram paylaşımında şu sözlere yer verildi: “Balkonuna belediye ekiplerimiz tarafından kendisine hediye edilen şanlı Türk bayrağını asan bayrak asan dayı, 100. yıl vesilesi ile tüm hemşehrilerimizi bayraklarını iş yerlerine, evlerine asmalarını istedi.”

16 Haziran 2013 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türk bayrağı asma kampanyasının hemen ardından balkonunda görüntülenen Salih Tahtalıoğlu, 10 yıldır bu fotoğrafla Türkiye’nin en popüler internet içeriklerinden birinin konusu oldu. Günümüzde de popülerliğini koruyan bu görsel, yıllar sonra Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle yeni versiyonuyla kamuoyunun huzuruna çıktı.

Exit mobile version