Ankara’da ‘sahte içki’ operasyonunda 1 kişi yakalandı!

Ankara'da sahte içki üretimi yapılan bir depoya yönelik düzenlenen operasyonda, 1 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, 5 ton etil alkolün piyasa değeri 1 milyon TL olarak belirlendi.

sahte icki habermeydan

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle ilçesindeki bir depoda sahte içki üretiminin gerçekleştirildiğini tespit etti. Suçla mücadele kapsamında yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, depoya yönelik baskın düzenlendi ve operasyonun ardından 1 kişi gözaltına alındı.

Depodaki aramalarda önemli buluntular ortaya çıktı. Toplamda 1 milyon TL değerinde 5 ton etil alkol ele geçirildi. Ayrıca sahte içki üretiminde kullanılan 34 litre aroma, 745 adet kit ve 330 adet marka etiketi de bulundu. Bu bulgular, sahte içki üretimi ve dağıtımı konusunda yoğun faaliyetlerin olduğunu gösterdi.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı ve ilgili makamlarla işbirliği içinde soruşturma başlatıldı. Bu operasyon, kaçakçılıkla mücadelede yetkililerin kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapılan operasyon ile sahte içki üretimi ağının büyük ölçüde deşifre edilmesi ve önemli miktarda tehlikeli içki malzemesinin ele geçirilmesi, halkın sağlığını korumak ve toplum güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım oldu. Emniyet birimleri, ilerleyen süreçte benzer suç örgütlerini tespit ederek etkin bir mücadele sürdürmeye devam edecektir.

Exit mobile version