Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyeleri’ne kaçak döküm cezası kesildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Yakacık Mahallesi'ne hafriyat ve diğer atıkları döken Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi'ne toplamda 1 milyon 299 bin 54 TL idari ceza verdi.

kacak dokum habermeydan

Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyeleri’ne kaçak döküm cezası kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Yenimahalle’deki Yakacık Mahallesi’nde denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde, eski mobilya, yalıtım malzemesi ve belediye atıklarının bu alana döküldüğü belirlendi. Bu atıkların, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi tarafından bırakıldığı tespit edildi. Hafriyat döküm alanı olarak uygun olmayan bu bölgenin düzenli depolama lisansı bulunmadığı, dolayısıyla her iki belediyenin de kaçak döküm yaptığı ortaya çıktı.

İl Müdürlüğü ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi’ne ilgili Çevre Kanunu’na göre 1 milyon 299 bin 54’er TL idari ceza uyguladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bakanlığımız Ankara İl Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine yapılan incelemede; Yenimahalle Yakacık Mahallesi’ndeki bir araziye atık bırakıldığı tespit edilmiştir. Hafriyat döküm alanı olmayan ve düzenli depolama lisansı bulunmayan araziye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafından kaçak döküm yapıldığı belirlenmiştir. Kirliliğe neden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine, Çevre Kanunu’na istinaden ayrı ayrı 1 milyon 299 bin 54 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Exit mobile version