Akşener’den masaya dönme şartı ve Ankara’da yaşananlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan kalkmasının üzerine Ankara'da bugün hareketli dakikalar yaşanıyor. Millet İttifakı'nın toplantısı saat 15.00'e ertelenirken, İYİ Parti'den yeni bir öneri geldi.

aksener habermeydan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayını belirleme aşamasında Altılı Masa’dan fiilen çekilmesi ve yaptığı sert açıklamaların ardından hareketlilik devam ediyor.

Millet İttifakı bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek ve ortak Cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklama kamuoyuyla paylaşılacak. İşte dakika dakika Ankara’da yaşananlar…

14.00: İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, “Her iki belediye başkanımıza cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi iletilmiştir. Genel başkanımız, sayın Kılıçdaroğlu’na da bu öneriyi iletecektir.” dedi.

13.58: Millet İttifakı’nın 14.00’de yapılması planlanan toplantısı 15.00’e ertelendi.

13.57: Mansur Yavaş, “Bizler Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Hep birlikte bir araya geldik. Masada yaşananları seyretme imkanımız yok. Ankara ve İstanbul gibi şehirleri kazandık. Deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde halkımızın arzusu. Sayın Genel Başkan’a ilettik. Değerlendirecek.” dedi.

13.55: Ziyaret sonrası konuşan Ekrem İmamoğlu, “Bu çok önemli süreçte saygıdeğer İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi ziyaret ettik. Bugün bu ziyaretimizi sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin geleceği açısında 6’lı masanın stratejisinin varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Sayın Genel Başkan ile duygularımızı paylaştık.” dedi.

13.35: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’i ziyaret etti.

Exit mobile version