AK Parti’nin Büyük İstanbul Mitingine 1 milyon 700 bin kişi katıldı

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleşti.

Buyuk Istanbul Mitingi habermeydan

AK Parti’nin Büyük İstanbul Mitingine 1 milyon 700 bin kişi katıldı.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine 1 hafta kala Cumhurbaşkanı adayları mitinglerine devam ediyor. Bu kapsamda, Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul’da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanların sayısının 1 milyon 700 bin olduğunu açıkladı. Mitinge MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Türkiye haritası sahne konseptiyle hazırlanan platformda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının yanı sıra “Türkiye sana emanet” ve “Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam” yazısı, TOGG, gemi, tren, uçak görselleri yer aldı.

Bakanların konuşmasının ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı verecek”

”İHA’ları ve SİHA’ları bunlara gömdürmeyeceğiz. Benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı verecek. Ben size inanıyorum. Siz tamam derseniz bu iş bitmiştir. Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük, bugün de milletimizle yol yürüyoruz.

Atatürk Havalimanı bizim için sadece eskiden gelip geçtiğimiz, seyahatlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer değildir. Bu alan havacılık alanındaki teknolojik hamlesinin başladığı, sonra tek parti CHP’si tarafından bitirildiği yerdir. Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. Onun için benim milletim 14 Mayıs’ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Türkiye sana sen bize emanetsin diyorlar. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen, dolaşan Kılıçdaroğlu’na biz vatanı böldürtmeyeceğiz.”

”Bay bay Kemal, senin belediyen İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da ne yaptı?”

”İstanbul söz konusu olduğunda anlatılacak o kadar şey var ki hangi birinden başlasak bilemiyorum. Son 21 yılda sadece kamu yatırımlarıyla İstanbul’un emrine ne verdik biliyor musunuz? 812 milyar liralık bir kaynak verdik. Biz verdik bunu. Bay bay Kemal, senin belediyen İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da ne yaptı? Biz zaten resmi rakamları göndermesek zaten yapacakları hiçbir şey yok. Yaklaşık 1,5 milyon üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü, 40 bin akademisyenin görev yaptığı İstanbul’a 37 üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 28 bin 242 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda 184 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 30 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta 18 bin yatak kapasiteli hastanelerle birlikte 178 sağlık tesisi yaptık. Çam Sakura’dan, Murat Dilmener’den memnun musunuz? Öbür tarafta Asya yakasındaki şehir hastanelerimizden memnun musunuz?”

”Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz”

“Anadolu Yakası’nda İstanbul Finans Merkezi’ni kurduk. İstanbul Finans Merkezi bir büyük dev hizmet. İlk etabını da hizmete açtık. İstanbul’da 18 milyon metrekare büyüklüğünde, 48 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de burada. 15’ini tamamladık. Şüphesiz en büyük millet bahçemiz burası olacak. Ulaştırmada, 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini toplamda 794 kilometreye çıkardık. İstanbul İzmir Otoyolu’nu, kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamlayıp hizmete sunduk mu? Eskiden 7 buçuk saatte İstanbul İzmir’e gidiliyordu. Şimdi 3 saatte. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osmangazi Köprüsü’nü Avrasya Tüneli’ni hizmete aldık mı? İstanbul’un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladık. Dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray’ı yaptık mı? Asya ve Avrupa’yı denizin altından birleştirdik. Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek 3’üncü tünel olacak. Büyük İstanbul Tüneli’yle günde 6 buçuk milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız. İstanbul’a 1994 yılında belediye başkanı olduğumda 17 kilometre hafif raylı sistem vardı, metro hattı ise yoktu. İktidarlarımız ve belediyelerimiz dönemlerinde toplam 230 kilometre hafif raylı sistem ve metro hattını güzel İstanbulumuza kazandırdık” dedi.

Exit mobile version