AK Parti, sosyal medya için yeni bir düzenleme hazırlığında

AK Parti, yalan haberlerin hızla yayıldığı, sanal mahkemelerin kurulduğu, yargısız infazlar ve itibar suikastlarının yapıldığı sosyal medya konusunda harekete geçiyor. Partinin kurmayları, uzman görüşlerine başvurularak sosyal medya için yeni bir düzenleme çalışması yapılacağını açıkladı.

sosyalmedya habermeydan

AK Parti, sosyal medya için yeni bir düzenleme hazırlığında…

AK Parti’nin son Strateji Kurulu Toplantısı’nda, sosyal medyada dolaşıma sokulan yalan haberlerin ve yanıltıcı bilgilerin etkileri detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, parti kurmayları sosyal medya platformlarında dezenformasyonun hızla arttığını vurguladı. Değerlendirmeler sırasında, “Sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler, doğrulardan 120 kat daha hızlı yayılıyor. Yanlış olduğu anlaşılsa bile kimse doğru bilgiyi dikkate almıyor. Yalan haberler binlerce kez görüntüleniyor ve hızla yayılıyor. Doğru bilgi ise çok az ilgi görüyor” ifadeleri kullanıldı.

SANAL YARGILAMA RİSKİ

Ayrıca, sosyal medyada adeta bir “yargı ve infaz sistemi” oluşturulduğu ve bunun büyük bir risk taşıdığına dikkat çekildi. Özellikle adli olaylarda sosyal medyanın yargı üzerinde baskı kurduğu, henüz netleşmeyen olaylar hakkında hızlı ve yanlış kararların alındığı belirtildi. AK Parti kaynakları, “Somut bir durum henüz ortada yokken, bir bakıyorsunuz sosyal medyada yargılama ve infaz yapılmış. Bu durum çok tehlikeli ve yargı üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor” açıklamasını yaptı.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Her gün birçok kişinin sosyal medyada itibar suikastına maruz kaldığını vurgulayan AK Parti kurmayları, uzman görüşlerinin de alınacağı yeni bir çalışma başlatılacağını ifade etti.

Exit mobile version