AK Parti MYK toplandı! İşte masadaki başlıklar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu bir araya geldi.

ak parti myk habermeydan

AK Parti MYK toplandı. İşte gündemdeki başlıklar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık ediyor. Toplantının gündeminde, İsrail-Hamas çatışması yanı sıra yüzde 50+1 tCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık ediyor. Toplantının gündeminde, İsrail-Hamas çatışması yanı sıra yüzde 50+1 tartışması bulunmaktadır. Ayrıca, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki krizi konusunda da bir parantez açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda, yüzde 50+1 tartışması, İsrail-Hamas çatışmasında ateşkesin sağlanması ve Yargıtay-Anayasa Mahkemesi arasındaki polemik gibi kritik iç ve dış konuları değerlendirecek, tartışması bulunmaktadır. Ayrıca, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki krizi konusunda da bir parantez açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda, yüzde 50+1 tartışması, İsrail-Hamas çatışmasında ateşkesin sağlanması ve Yargıtay-Anayasa Mahkemesi arasındaki polemik gibi kritik iç ve dış konuları değerlendirecek.

Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminde gereken yüzde 50+1 kuralının değişmesi gerektiğini vurgulayarak, “50+1 kuralı, partileri yanlış yönlere itiyor” demişti.

Bu çıkış sonrasında parti yetkilileri, Erdoğan’ın bu görüşünü destekleyen açıklamalarda bulundu. Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, 50+1 kuralının gözden geçirilmesi ve anayasa değişikliği olasılığının ele alınıp alınmayacağı tartışılacak.

Toplantıda, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki gerilimin de gündemde olacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın işaret ettiği anayasal ve yasal düzenlemelerin detayları üzerinde durulacak. Anayasa Mahkemesi ile ilgili yapılacak muhtemel yasal değişikliklerin odak noktalarından biri, ‘Bireysel başvuru mu yoksa yeniden yargılama şartları mı?’ olacak.

Exit mobile version