Ahmet Türk’ün açıklamalarına AK Parti’den sert tepki

Diyarbakır'da nevruz etkinliğinde konuşan siyasetçi Ahmet Türk, "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir" dedi. Türk'ün açıklamalarına AK Parti tepki gösterdi.

Ahmet Turkun aciklamalarina AK Partiden sert tepki habermeydan

Ahmet Türk’ün açıklamalarına AK Parti’den sert tepki geldi.

HDP öncülüğünde Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, Öcalan için özgürlük istedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şartlarının kabul edilmesi halinde destekleyecek olan HDP, Nevruz kutlamalarında teröristbaşı Öcalan’ın posterleri açılırken, lehine sloganlarda atıldı. Etkinliğine CHP’li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk etkinlikte yaptığı açıklamasında, “Bugün Kürt halkının dirilişini ifade eden önemli bir gündür. Newroz özgürlüktür. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur. Bu nevruz, bu dönem Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir.  Yine Kürt halkına karşı yürütülen baskıcı anlayışa karşı eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yine birçok değerli arkadaşımız Selçuk Mızraklı, Gülten Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bütün bu yapılanlara karşı eğer birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize. Sayın Öcalan’ın 24 yıldır zindandaki esaretine son vermek zorundayız. Bu dönem özgürleşmenin günü olacaktır. Bu dönem, Kürt halkının kendi kaderini belirleme günü olacaktır. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

AK PARTİ’DEN SERT TEPKİ

HDP’nin sözleri AK Parti’den sert tepki geldi. Grup Başkanvekili Bülent Turan, ”Pazarlıklarının konusunun ne olduğu ortaya çıkmış oldu. Demek ki Millet İttifakı ile HDP’nin pazarlığı yeni dönemde Öcalan’ın özgürlüğü iddiası olacak. Bebek katilinin özgürlüğünden başka iddiaları yok. Bu iddiada bulunanlara çağrıda bulunuyorum. Aklınızı başınıza alın, kendinize gelin. Bu toplumun dinamikleriyle, sinir uçlarıyla oynamayın” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version