AFAD Başkanı Memiş açıkladı! Batan geminin konumu tespit edildi

AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ta ikiye ayrılan gemiyle ilgili önemli bir açıklama da bulundu. Memiş, "Geminin yerini tespit ettik" dedi.

Batan geminin konumu tespit edildi habermeydan

AFAD Başkanı Memiş açıkladı! Batan geminin konumu tespit edildi.

AFAD Başkanı Okay Memiş ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle batan gemi ve mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, şu ifadeleri kullandı:

”Geminin yerini tespit ettik, 25 metre derinlikte. Dalgıçlarımızla yeni bilgiler almaya çalışıyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını burada seferber ettik. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üstünde.

Vatandaşlarımızı sağ olarak değerlendirip bütün arama-tarama çalışmalarımızı buna göre yürütürüz. Mürettebattan bir haber alamadık.”

Son olarak Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da gemiye ulaşıldığını belirterek “Bu sabah itibarıyla dalış imkanı oldu. Mendireğe 25 metre mesafede maalesef gemi kırıma uğramış vaziyette. Gemicilerimizin aileleri ile bir araya geldik onları bilgilendirdik. Kazanın oluş şeklinde ilişkin soruşturma yapılıyor” dedi.

Ne olmuştu?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi battı.

Kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatıldı. Dün, gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta’nın karaya vuran cansız bedeni bulundu.

Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma, polis ve AFAD tarafından kayıp 11 kişiyi arama çalışmaları 3’üncü günde de sürerken, bölgede dalgıç timleri de hazır bekletiliyor.

 

Exit mobile version