Adıyaman’da yıkılan binanın müteahhidi Yavuz Karakuş: “Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım”

Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş, "Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı. Her şey usulüne uygun."

Yavuz Karakus Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkılan binaların müteahhitleri yurt dışına kaçmak için harekete geçti. Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhitliğini yapan Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş çifti, yurt dışına gitmek isterken İstanbul Havalimanında gözaltına alındı. Karakuş çifti İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine yakalandı. Yapılan incelemede, Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş’un Gürcistan’a gitmek üzere oldukları belirlendi. Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen Karakuş çifti, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü. Burada ifade alma işlemleri devam eden Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan sevk üzerine Gaziosmanpaşa Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada basın mensuplarının sorularını cevap veren Yavuz Karakuş, “Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı. Her şey usulüne uygun” ifadelerini kullanmıştı.

 

Exit mobile version