Adana Belediyesi’nden sıcak hava uyarısı: Güneşe ateş etmeyin

Adana, Türkiye'de sıcaklığın en yoğun hissedildiği illerden biri olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda, Seyhan Belediyesi, sıcak hava koşullarıyla başa çıkmak adına halka yönelik bir duyuru yaptı. Belediye, vatandaşlardan güneşe ateş açmamalarını rica etti.

adana habermeydan 1

Adana Belediyesi’nden sıcak hava uyarısı geldi.

Adana, Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olarak bilinir. Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, gölgede sıcaklık 39,2 derece olarak ölçüldü, ancak park ve bahçelerdeki termometreler 44 dereceyi gösterdi. Bu yoğun sıcaklık nedeniyle kentteki parklar ve bahçeler neredeyse boş kalmıştı. Ancak, bazı çocuklar serinlemek için süs havuzlarını tercih etti.

Bu sıcak havalar karşısında Seyhan Belediyesi, halkı uyarabilmek için ilginç bir yöntem kullanarak belediye aracını ilçe içinde gezdirdi ve bir anons yaptı. Anonsta, Adana’da hissedilen sıcaklıkların 50 dereceye ulaştığı belirtildi ve vatandaşlara, gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları, güneşe ateş açmamaları ve kanallarda yüzmemeleri tavsiye edildi.

Bu eğlenceli ve dikkat çekici anons, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kişi tarafından izlenilip beğenildi ve gündemde konuşulmaya başlandı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Ciddi bir iklim krizi yaşandığını belirten Akay, “Bu sene ciddi anlamda farklı bir dönem yaşıyoruz. Uzunca zamandır iklim krizinden söz ediyorduk. Maalesef insan eliyle doğanın tahribatı bizlere çok ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Yakın zamanda ciddi iklim değişikliklerini gözler olduk. Bunlardan bir tanesini maalesef yaşıyoruz. Çok ciddi bir sıcaklık var. Bu sıcaklık ilimizde fazlasıyla hissediliyor. Sıcağın en fazla hissedildiği kentinde yaşıyoruz. Nem nedeniyle hissedilen sıcaklık Diyarbakır’dan çok daha fazla hissediliyor. Bu rahatsızlık neticesinde bir takım tepkiler oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan anonstan vatandaşların çok memnun kaldığını anlatan Başkan Akay, “Güneşe ateş etmek, gerçekten hani bir mizansen miydi yoksa insan oğlunun çaresizliği nedeniyle yaptığı bir şey miydi bilmek mümkün değil ancak dilimizde esprisi dolaşıyordu. Bizde anonsta buna değindik. Tahminimizin ötesinde beğeni kazandı. Bu kadar olumlu tepki olacağını düşünmemiştik. Hatta bazen yaptığımız doğru mu diye düşünmüştük. Ancak vatandaşlar çok memnun kaldı” dedi.

Exit mobile version