Adalet Bakanı Tunç, ‘Tolga Şardan’ hakkında açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Kasım'da gazeteci Tolga Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, yargıya müdahale etme iddialarını reddederek Tolga Şardan'ı eleştirdi.

tunc tolga sardan habermeydan

Adalet Bakanı Tunç, ‘Tolga Şardan’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen başlattığı soruşturma sonucu Ankara’da tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Tolga Şardan hakkında konuştu. Bu konuşma, MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’ başlıklı yazının ardından gerçekleşti.

Bakan Tunç, yargının verdiği kararlara müdahale etmediklerini belirterek, Şardan’ın yazısının içeriğiyle ilgili olarak, “Ortada böyle bir rapor olmadığına göre bu bir dezenformasyon ve yalan haber” dedi.

Hürriyet’e yaptığı açıklamada Tunç, hiçbir gazetecinin tutuklanmasını onaylamadığını ifade ederken, “Herkes istediğini yazabilir” şeklinde konuştu.

Gazeteci Şardan’ı eleştirmeye devam eden Bakan, şunları söyledi:

“Olmayan bir MİT raporuna var demek doğru mu? TCK’da halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu var. Bir algı yaratılmak isteniyor. Aslı astarı olmayan haberleri yazanlar var. Her konuda ahkâm kesiyorlar. Ne olduğunu bilmeden, işin aslını sormadan haber yapıyorlar. Örneğin ‘Ceren Özdemir’i öldüren kişi açık cezaevine alındı’ diye yayın yapıyor. Açıp bir sor doğru mu? Ama dertleri haber değil algı oluşturmak. Burada iyi niyetten bahsedebilir miyiz? Bunlara müsaade edelim mi?”

Exit mobile version