Abdullah Öcalan’dan Bahçeli’nin çağrısına ilk mesaj

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrı yaptığı PKK lideri Abdullah Öcalan’la 43 ay sonra ilk görüşmeyi yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan yaptı.

Abdullah Ocalan habermeydan

Abdullah Öcalan’dan Bahçeli’nin çağrısına ilk mesaj.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 43 aydır kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan ile dün İmralı’ya giderek görüştü. Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan görüşmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Paylaşımında, Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşmenin 3 Mart 2020 tarihinde olduğunu hatırlatan Ömer Öcalan, “Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan’ın sağlığının iyi olduğunu da söyledi.

Ne olmuştu?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan’a şu çağrıyı yapmıştı: “…‘Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz‘ diyenlere de sesleniyorum. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.”

 

 

Exit mobile version