Bakan Göktaş: Şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması için gelecek ay TÜİK ile saha çalışmalarının başlatılacağını bildirdi

Siddetle mucadelede cok buyuk bir yol kat ettik habermeydan

Bakan Göktaş: Şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik.

Bakan Göktaş, Danıştay Eğitim Tesisi’nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı’nda konuştu.

Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında mevcut durumu değerlendirmek için bir araya gelindiğini dile getiren Göktaş, veri ve istatistik çalışmalarında gelinen noktada ihtiyaçların belirleneceğini, çalışmaları geliştirmeye yönelik önerilerin ele alınacağını ifade etti.

Bakan Göktaş, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetin, fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla can yakıcı bir durum olduğuna dikkati çekerek, bu sorunla mücadelenin “şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle, büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizdi.

Dünyada benzeri az bulunan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, yönetmelikler, genelgelerle etkili bir mücadele sergilediklerini anlatan Göktaş, Türkiye’nin dört bir yanında, sayıları 612’ye ulaşan ŞÖNİM’ler, kadın konukevleri ve SHM’lerdeki Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları ile şiddet mağdurlarının yanında olduklarını ifade etti.

Elektronik kelepçe ve KADES gibi uygulamalar, İçişleri Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla şiddet olaylarına anında müdahale edildiğini kaydeden Göktaş, “Bakanlık olarak, kadın ve çocuklar başta olmak üzere, şiddet mağduru her bir vatandaşımızın yeniden hayata tutunması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” diye konuştu.

“Şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik”

Güvenli barınma hizmetlerinden psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetlerine kadar kadınlara ihtiyaç duydukları her konuda geniş kapsamlı destekler sunduklarını bildiren Göktaş, “Yaptığımız tespitler, sunduğumuz nitelikli hizmetler ve ortaya koyduğumuz etkin müdahale sistemleriyle şiddetle mücadelede çok büyük bir yol kat ettik.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Göktaş, bu kararlı duruşla kadınların huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

 

Exit mobile version