42 yıllık sahte mimara soruşturma

Avni Tekinaslan adındaki sahte mimar tam 42 yıl boyunca birçok özel proje ile kamu projesinde mimar ve şantiye şefi olarak görev yaptı.

Avni tekinaslan habermeydan

Sahte mimar Avni Tekinaslan, kendisini ‘Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu’ olarak tanıtarak 42 yıldır aralarında önemli restorasyonların da olduğu birçok mimari projede görev aldı. 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün koordine ettiği Selçuklu dönemine ait Av Köşkü’nün ve 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev alan Tekinaslan, en son Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda şantiye şefi olarak görev yaparken diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

Avni Tekinaslan “Neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Ama inanın hiçbir projeye imza atmadım. Sadece yürütülen projeleri denetledim. Zaten o projelerde de gerçek mimarlar vardı. Aslında benim hiçbir mezuniyetim yok.  Ailemin inşaat işleriyle uğraşıyordum. O yüzden şantiyelerde kimse benden şüphe etmedi. İnsan hayatına zarar verecek hiçbir projede yer almadım. Ailem dahi diplomamın sahte olduğunu bilmiyordu. Şu an emekliyim ama bundan sonra ne olacak onu da bilmiyorum. Sadece pişmanım ve çok üzgünüm. Sanırım kullanıldım ve bir kenara atıldım. Rezil rüsva oldum. İnsanlara ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok pişmanım” dedi.

Exit mobile version