29 Ekim tatili ne kadar sürecek? 28 Ekim idari tatil mi?

28 Ekim Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı, milyonlarca vatandaşın merak ettiği konulardan biri. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle ülke genelinde resmi tatil uygulanacak. Bu durumda, hastaneler ve emniyet güçleri gibi kritik öneme sahip kamu kurumları dışında birçok kurum kapalı olacak ve hizmet vermeyecek. Ancak, 28 Ekim Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bazı kaynaklarda bu tarihin yarım gün tatil olabileceği bilgisi yer alıyor. Okul durumuyla ilgili kesin bilgi için resmi açıklamaların takip edilmesi öneriliyor.

29 ekim Habermeydan

29 Ekim tatili ne kadar sürecek?

28 Ekim’in tatil olup olmadığı, pek çok vatandaş tarafından merak edilen bir konu haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet rejimini ilan ettiğinden beri her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl 29 Ekim, 2024 takvimine göre Salı gününe denk geliyor. Resmi tatil olup olmayacağı ve 28 Ekim’in yarım gün tatil olarak geçip geçmeyeceği, 4 günlük tatil ihtimali göz önünde bulundurularak araştırılıyor.

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, 29 Ekim günü ulusal bayram olarak kabul edilmekte ve bu tarih, hem yurt içinde hem de yurt dışında devlet adına kutlanmaktadır. 28 Ekim’de kutlamalar saat 13.00 itibarıyla başlamaktadır. Özel sektör çalışanları için 28 Ekim’de yarım gün tatil, 29 Ekim’de ise tam gün ek mesai söz konusu olacak.

Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olarak kabul edildiğinden, 29 Ekim’de kamu kurumları kapalı olacak. Salı günü eczaneler, bankalar, kamu kurumları, noterler ve nüfus müdürlükleri hizmet vermeyecek. 28 Ekim’de okullar yarım gün tatil olacak, dolayısıyla üniversitelerde de durum benzer şekilde uygulanacak. Ancak, üniversitelerde ders programları sabah ve akşam ders saatlerine göre farklılık gösterebilir.

Exit mobile version