203 saatin ardından 7 katlı bina enkazının en altından kurtarıldılar

Depremin 203. saatinde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın en dibinden Hidayet ve Muharrem Polat çifti sağ olarak kurtarıldı.

deprem 203 habermeydan

Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 203’üncü saati geride bırakıldı.

40 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKTI

Bursa’dan Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmalarına katılan BAKUT ekibi, GÜRSU Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte bugüne kadar 40 vatandaşın cansız bedeninin çıkarıldığı Karaman Mahallesi’ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı’nda çalışma yaptıkları sırada, kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı.

5 KİŞİLİK AİLEDEN 2 KİŞİ HAYATTA KALDI

Çalışmalarını hızlandıran BAKUT ekipleri, 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu tespit etti. Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler, Hidayet Polat (24) isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat’ı (32) 203 saatin ardından canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise yaşamını yitirdikleri belirtildi.

203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı-koca şükredip, arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.

 

Exit mobile version