2022’nin Son Kabine Toplantısı Kararları

Yılın son Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Külliye'de gerçekleşti. Kabine Toplantısı kararları ve sonuçları hakkında detaylar...

kabine toplantisi sonrasi aciklamalar habermeydan

2022’nin son Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Külliye’de gerçekleşti. Toplanın ardından Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI

2024’te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturacaklarını ifade ederek, enflasyonu 2023 sonunda yüzde 30’un altına düşüreceklerini söyledi. Erdoğan, asgari ücrete kişi başına verdikleri devlet katkısını 250 liraya çıkardıklarını kaydederek, “Yani 8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir” diye konuştu. Ulaşım ve altyapı yatırımlarının konusunda da bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları da asla affetmeyeceklerini söyledi. 2022’de yapılanlar ile 2023’te yapılacak hedef eğitim çalışmaların da özetini paylaştı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT’yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız.

“SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİYLE ADIMIZDAN SÖZ ETTİREN BİR KONUMA GELDİK”

Erdoğan, salı günü, başkanlık ettiği Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısında Türkiye’nin gurur kaynağı savunma sanayii projelerinde gelinen son durumu ve bundan sonraki iş programlarını gözden geçirdiklerini anımsatarak, “Türkiye artık sadece kendisi için savunma sanayii ürünleri tasarlayan ve üreten bir ülke haline gelmenin ötesine geçmiştir. Her geçen gün artan ihracatımızla tüm dünyada savunma sanayii sektörümüzün ürünleriyle adımızdan söz ettiren bir konuma geldik. İnşallah önümüzdeki yıl devreye alacağımız projelerle bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz.”

TÜRKİYE’NİN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI

Adana ve Gabar’daki keşiflerle günlük petrol üretimimiz 80 bin varile çıktı. Amacımız Türkiye’nin enerji bağımsızlığını ilan etmektedir. Enerjide merkez ülke olmak için gereken tüm imkanlara sahibiz. Türk Akım Trakya’ya gelecek. Orası bir merkez olacak.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Teröristlere göz açtırmadık. Sınır ötesinde terörü kaynağında yok etme stratejisiyle cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı operasyonlarını yürüttük. Kuzey Irak sınırlarımızı güvenli hale getirdik. Geçtiğimiz yıl 256 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellendi. Savunma sanayi projelerimizi hizmete sunduk. Operasyonları çok yönlü sürdürmekten metruk binaların yıkımına kadar uyuşturucuya karşı etkin mücadele yürüttük. Çarşı ve mahalle bekçilerimizin sayısını 29 binin üzerine çıkardık. Düzensiz göçle mücadelemizin çıtasını yükselttik. Önümüzdeki yıl güvenlikte terörü kaynağında kurutma stratejimizi sürdüreceğiz. Suriye’de ülkemize yönelik tehditleri tamamen yok etmek için 30 kilometre derinliğindeki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Terör örgütünün silahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm kaynaklarını tüm altyapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz. Milletimizin huzuruna kast eden hiçbir yapıya göz açtırmayacağız.

ÇİFTÇİLERE VE TÜKETİCİLERE MÜJDE

Bir müjde de çiftçilerimize vermek istiyorum. Gübre ve karma hayvan yeminde daha önce bir dizi indirimi hayata geçirmiştik. Kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapıyor hem fiyat sabitlemesine gidiyoruz. İlkbahar döneminde yoğun olarak kullanılan kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13’e varan indirim uygulayacak. Karma yemde de yüzde 5’e varan indirim yapılacak. En az bunun kadar önemlisi de gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Bir diğer müjde tüketicilerimize. Tarım kredi kooperatifi hizmet noktalarında 600 çeşit temel ihtiyaç maddesi en ucuz fiyatla satışa sunulacak. Ocak ayının ilk haftası 3 milyon hak sahibine toplamda 13 milyar lira olarak yapılacak Aile Destek Programı ödemelerini yılbaşından önceye çekiyoruz.

“ÖĞRETMENLERİN MALİ HAKLARINDA ÇOK CİDDİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

1 milyon 110 bin ailemizin yararlandığı kültürel değerler, aile içi iletişimi alan aile okulu projesini başlattık. 16 bin 361 yeni kütüphane açtık. Kitap sayısını 110 milyona çıkardık. 8 bin 324 okulumuzu iyileştirme kapsamına alarak donanım ve kadrosuyla geliştirdik. Ücretsiz yaz okulları ile 1 milyon öğrencimize ulaştık. Yönetici ve öğretmenlere çevre, atık yönetimi, sıfır atıkla destek sağladık. Öğretmenlik Kanunu’nu çıkararak bu meslek mensuplarının özlük ve mali haklarında çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Gönül coğrafyamızdan öğrencilerin yetişmesine katkı vermek için 7 uluslararası meslek liselerini faaliyete geçirdik. Taşımalı eğitim ve pansiyonda kalacak 1,8 milyon evladımızın tamamına şu anda ücretsiz yemek veriyoruz. Ders kitapları yanında yardımcı kaynak kitaplarıyla da öğrencilerimizi ücretsiz buluşturmak için 160 milyon kitap dağıttık. Önümüzdeki yıl köy okullarının tamamını köy yaşam merkezlerine dönüştürme projemizi neticelendireceğiz. Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

“SAĞLIKTA ÜLKEMİZİ EN İYİ DEVLETLER SEVİYESİNE YÜKSELTTİK”

Sağlıkta insanımıza en iyi hizmeti verebilmek için sağlık çalışanı sayımızı 195 bin hekim, 304 bin ebe hemşire sayısını çıkardık. Aşılamadan kanser taramasına, ağız diş sağlığı hizmetlere kadar ülkemizi dünyadaki en ileri devletler seviyesine yükselttik. Yerleşim yerlerine mobil ekiplerle ulaşarak 4,9 milyon kişiye sağlık hizmeti verdik. Evde 610 bin kayıtlı hastamızı şu anda takip ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 6 milyona yakın insanımıza ücretsiz hizmet sunduk. Devam eden yatırımlarla birlikte 70 bin ilave yatak kapasitesine daha sahip olacağız. Etlik Şehir Hastanesi’ni 4 bin 50 yatak kapasitesiyle hizmete açtık.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ

Ocak ayının ilk haftası 3 milyon hak sahibine toplamda 13 milyar lira olarak yapılacak Aile Destek Programı ödemelerini yılbaşından önceye çekiyoruz.

Exit mobile version