1,5 Milyon Euro’yu çalan çeteye film gibi operasyon

N.D. adlı kişinin Sancaktepe'de altın alım-satım işi yaptığı öğrenilmişti. Mağdurun otomobili, çete üyeleri tarafından önü kesilerek silahla tehdit edilerek 1,5 milyon Euro gasp edilmişti. Ancak çete, yapılan başarılı operasyon sonucu yakalandı.

sancaktepe operasyon habermeydan 1

1,5 Milyon Euro’yu çalan çeteye film gibi operasyon düzenlendi.

27 Şubat Pazartesi günü, İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan Kemal Türkler Mahallesi’nde altın alım-satım işi yapan N.D., bir araç tarafından otomobilinin önü kesildi. Silahlı 4 şüpheli, N.D.’yi darbetti ve ardından aracın bagajındaki 1,5 milyon Euro’yu içeren çantayı alarak kaçtı. Yaşananlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin müdahale etmek isteyen vatandaşları silah göstererek uzaklaştırdıkları görüldü.

Gasp Büro Amirliği, olayın duyulmasının ardından soruşturma başlattı. Şüphelilerin çalıntı bir araç kullandıkları tespit edildi ve kaçtıkları aracı terk ettikleri belirlendi. Paraları bir pazar arabasına yükleyerek Mecidiyeköy’e giden şüpheliler, yüzlerce saatlik güvenlik kamera kaydı incelenerek takip edildi. Mecidiyeköy’den kendilerini alan bir başka araçla Eyüp bölgesine geçtikleri tespit edildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri, yapılan soruşturma sonucunda şüphelileri belirledi ve bir kısmının Datça, Palamutbükü’ne gitmek ve Yunanistan’a kaçmak üzere hazırlandıkları bilgisi edinildi. Bu gelişmelerin ardından operasyon düzenlendi.

İstanbul ve Muğla, Datça’da daha önceden tespit edilen 18 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, özel harekat birimleriyle birlikte operasyona katıldı. Polis dronları da destek sağladı. Operasyon film sahnelerini aratmayan görüntülerle doluydu. Özel harekat polisleri şüphelilerin saklandığı Palamutbükü’ndeki kamp alanına ormanın içinden gizlenerek girdi ve şüphelileri yakaladı. Bu anlar polis dronları tarafından kaydedildi.

Operasyonun İstanbul ayağında ise evlere yapılan baskınlarda adeta bir cephanelik ele geçirildi. Polis, 39 ruhsatsız tabanca, 20 şarjör ve 77 mermi ele geçirdi. Silahlar, kriminal polis laboratuvarına gönderilerek incelendi. Ayrıca evlerde bir miktar uyuşturucu, iki sahte kimlik ve ehliyet, 50 bin 765 Euro ve 23 bin 655 TL para ele geçirildi.

Polisin operasyonu sonucu yakalanan 17 şüpheli, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü ve Gasp Büro Amirliğinde sorguya çekildi. Şüphelilerin, çok sayıda suç kaydı ve kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Gasp çetesi üyelerinden biri, aralarında cinayet suçunun da bulunduğu 11 ayrı suçtan aranıyordu ve 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. Başka bir çete üyesinin 32 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve 4 ayrı dosyadan arandığı ortaya çıktı. Yakalanan şüphelilerin daha önceden gasp, adam öldürme, uyuşturucu kullanmak, yaralama gibi suçlardan polise geliş kayıtları olduğu belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Gasp çetesi üyesi 13 şüpheli tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma ise hala devam etmektedir.

Exit mobile version