138 ATM’yi soyan çete gözaltına alındı

İstanbul’da ATM cihazlarının para yatırma haznelerini tornavida gibi bir aparatlarla açarak içindeki paraları çalan 7 kişilik çete polis ekiplerince tutuklandı.

atm habermeydan

İstanbul’da çok sayıda banka yetkilisinin ATM cihazlarının soyulduğu konusundaki şikayetleri üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı. Polis ATM’lerin güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde her şey ortaya çıktı. ATM’lere gelen şüphelilerin ellerindeki tornavida gibi bir aparatlarla para yatırma haznesini açarak içindeki paraları çaldıkları görüldü.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yürüttükleri soruşturmada kısa zaman içinde şüphelilerin kimliklerini belirledi. 14 Aralık 2022 tarihinde Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde belirlenen 6 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler A.A.(26), Y.N.(22), Ö.T.(29), A.A.B.(25), F.A.(25), M.A.D.(41), E.G.(21)’in sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı.

Şüphelilerin 2’li 3’lü gruplar halinde ATM’lere yaklaştıkları para yatırma haznesinin girişini parçalayarak içerdeki paraları çaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin aynı yöntemle 138 ATM’den para çaldıkları meydana çıktı. Daha önceden çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu tespit edilen şüpheliler işlemlerinin üzerine adliyeye gönderildiler.

Exit mobile version