Yumurta üreticileri soruşturuluyor! 12 şirket para cezası tehlikesiyle karşı karşıya

Rekabet Kurulu tarafından soruşturma başlatılan yumurta üreticisi şirketler, sözlü savunma fırsatını kullanmıştır. Soruşturma ekibi, rekabet ihlali yapmakla suçlanan ve ortak fiyat belirleyen 12 firma aleyhine idari para cezası talep etmektedir.

yumurta habermeydan 1

Yumurta üreticileri soruşturuluyor.

Rekabet Kurulu, Mayıs 2022 ile Aralık 2022 arasında ortak fiyat belirleyerek rekabet ihlali iddialarına karşı soruşturma başlatmak üzere 34 yumurta üreticisi firmayı hedef aldı. Soruşturmanın devam ettiği bir sırada, 14 firma, ihlal iddialarını kabul ederek ve uzlaşma talep etti ve bu sebeple söz konusu 14 yumurta üreticisi şirket hakkındaki soruşturma, indirimli idari para cezalarıyla sonuçlandırıldı. Kalan 20 yumurta üreticisi ise sözlü savunma aşamasına geldi.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında düzenlenen bir toplantıda, soruşturma ekibi, elde ettiği delillere dayanarak görüşlerini açıkladı. Soruşturma ekibinin incelemelerine göre, bazı işletmeler, rakipleriyle ürün fiyatlarını belirleme veya bölge paylaşımına yönelik anlaşmalar içinde yer aldı. Diğer yandan, 8 firmanın ihlale dair bulgulara ulaşılamadı. Soruşturma heyeti, tespit edilen ihlalin “kartel” kategorisinde olduğunu belirterek, 12 firma aleyhine idari para cezası talep etti.

Soruşturma heyeti sonrasında, şirket temsilcileri de sözlü savunmalarını sundu. Rekabet Kurulu’nun nihai kararını 15 gün içinde açıklaması bekleniyor.

Exit mobile version