Yanıltıcı ‘Kasım indirimleri’ reklamları için 2,7 milyon TL’lik ceza

Ticaret Bakanlığı, "Efsane Kasım" ve "Şahane Cuma" gibi satış kampanyalarının, aslında sunulan indirimden daha fazlasını vaat etmesi nedeniyle 2,7 milyon lira idari para cezası uyguladı. Bu kampanyaların gerçekle bağdaşmayan algılar oluşturduğu belirlendi ve cezai işlem uygulandı.

kasim indirimleri habermeydan

Yanıltıcı ‘Kasım indirimleri’ reklamları için 2,7 milyon TL’lik ceza uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, “Kasım İndirimleri” adı altında gerçeği yansıtmayan reklamlar için 2,7 milyon lira idari para cezası verdi. Reklam Kurulu’nun açıklamasına göre, tüketicileri aldatan ve yanıltan reklamlar ile haksız ticari faaliyetler için bu yıl içinde toplamda 92,5 milyon lira idari para cezası kesildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Reklam Kurulu’nun özellikle “Efsane Kasım” ve “Şahane Cuma” gibi isimlerle duyurulan, çok sayıda üründe büyük indirimlerin vaat edildiği satış kampanyalarını yakından takip ettiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda, tüketicileri yanıltan ve gerçek indirimleri olduğundan daha büyük gösteren reklamlar için idari yaptırımların uygulandığı ifade edildi.

Reklam Kurulu’nun gündeminde olan 16 indirimli satış dosyası için toplamda 2,7 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verildi.

Ayrıca, bu ay toplantıda görüşülen 176 dosyanın 153’ünde mevzuata aykırılıklar tespit edilirken, bu reklam ve ticari faaliyetler için toplamda 16,7 milyon lira idari para cezası kesildiği belirtildi.

Reklamların özellikle mevsimsel değişikliklerle birlikte tüketici sağlığına yönelik dönemsel ürünleri öne çıkardığı ifade edildi. Takviye edici gıdalar ve kozmetik ürünler gibi tüketici ürünlerine dair yapılan reklamların da Kurul tarafından incelendiği ve tüketicileri yanıltıcı, kamu sağlığını tehlikeye atan ve mevzuata aykırı bulunan reklamlar için idari yaptırımların uygulandığı belirtildi.

Reklam Kurulu tarafından 11 ayda toplam 1838 dosya değerlendirildi. Tespit edilen 1623 aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama dosyası için durdurma cezasının yanı sıra toplamda 92,5 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Exit mobile version