Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam yapılacak!

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış öngördü.

ucretli ogretmen habermeydan

Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam yapılacak!

‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin’ Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 artış yapıldı, bu düzenleme 9’uncu madde, 2’nci fıkrada yer aldı.

Ayrıca, karar ile Fatih Projesi’nin tüm unsurlarının geliştirilmesi ve yürütülmesi, teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi, elektronik içeriklerin üretilmesi ve denetlenmesi çalışmalarını yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, bu görevleri karşılığında yararlandıkları ek ders ücreti haftada 9 saat artırıldı.

 

 

Exit mobile version