TUSAŞ saldırısının ardından havalimanlarında turuncu alarm

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısının ardından, Türkiye genelindeki tüm havalimanlarında, özellikle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olası terör tehditlerine karşı turuncu alarm düzeyi ilan edildi.

havalimanlari turuncu alarm habermeydan

TUSAŞ saldırısının ardından havalimanlarında turuncu alarm…

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine yapılan terör saldırısının ardından Türkiye genelinde güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Terör örgütlerinin havalimanlarına yönelik saldırı planları göz önünde bulundurularak, havalimanlarında önlemler turuncu alarm seviyesine yükseltildi. Bu kapsamda, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’na giriş-çıkışlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Havalimanlarına giriş yapan araçlar detaylı bir şekilde aranırken, yolcuların kimlik kontrolleri de yapılmakta.

Güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, “Yolcularımızın dikkatine, Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az üç (3) saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir” denildi.

Exit mobile version