TÜRK-İŞ vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, son zamanlarda yapılan ücret ve maaş artışlarına ilişkin olarak önemli taleplerde bulundu. Vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep eden Atalay, ''İşçilerin büyük bölümü Temmuz ayı itibarıyla yüzde 27 vergi dilimine girdi. Bu nedenle bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybı var. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı'' dedi.

TURK IS vergi dilimlerinin duzenlenmesini talep etti habermeydan

TÜRK-İŞ vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, yaptığı açıklamada, ücretlere ve maaşlara yapılan artışın hemen ardından birçok kalemdeki vergi ve harçlarda da yüksek oranda artış yapıldığını belirtti.

Atalay, şu ifadeleri kullandı:

”İşçilerin büyük bölümü Temmuz ayı itibarıyla yüzde 27 vergi dilimine girdi. Bu nedenle bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybı var. Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sistemi adil ve doğru bir vergi sistemi değil. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı. Vergi dilimleri düşürülmeli, çalışanlar üzerindeki vergi sistemi yükü hafifletilmeli.

Ücret artışlarının enflasyonu arkadan takip etmesiyle hiçbir meseleyi çözemeyiz. Çalışanların ücret ve gelirleri ne zaman enflasyonun üzerine geçerse o zaman geçim meselesi çözülür. Çalışanlar zamlı ücretini almadan zamlar yağmur gibi yağmaya devam ediyor.”

Birçok siyasetçinin seçim öncesinde taşeron işçilere kadro verileceğine dair vaatte bulunduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:

”Bugün kadro sorunu, iş yerlerinde iş barışını bozma noktasına geldi. Toplumda bu konuda büyük bir beklenti var. Bunun için taşeron meselesini ülke gündeminden çıkartmamız gerekiyor. Taşeron işçilerin kamuya maliyeti neyse, bu maliyet üzerinden kadroya alınsınlar. Biz bu konunun her zaman takipçisiyiz. Siyasetçilerden bu sorunu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde Mecliste çözmelerini istiyoruz.

Milyonlarca çalışanın tek umudu ve güvencesi kıdem tazminatı. Bugün kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 lira. Memur maaşlarına yapılan 8 bin 77 liralık artışın kıdem tazminatı tavan ücretine de yansıtılması gerekiyor. Bu sayede 20 sene çalışan bir işçide 160 bin lira fark eder.”

Emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Atalay, memurlara uygulanan zamın emeklilere de uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca en düşük emekli aylığına da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, çalışanların refahının ve gelir düzeyinin artması, vergi düzenlemeleri ve diğer taleplerin yerine getirilmesi konusunda çaba harcamaya devam edeceğini ifade etti.

Exit mobile version