Ticaret Bakanı Bolat’tan ikinci el araç satışına ilişkin açıklaması

İkinci el araba satışı için getirilen düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ikinci el araç satışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ikinci el arac satisina iliskin aciklamasi habermeydan

Ticaret Bakanı Bolat’tan ikinci el araç satışına ilişkin açıklaması.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda, ikinci el araç ilan fiyatlarının, sıfırı araç fiyatlarını geçemeyeceğine yönelik bir düzenleme hazırlamış ve 6 ay ve 6 bin kilometre şartında da süreyi uzatmıştı. İkinci el araba satışında vergisiz kazancı ortadan kaldırarak, otomobilin bir yatırım aracı olarak görülmesini engellemek için çıkarılan yasaların ardından bir düzenleme daha geliyor.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Noterler Birliği ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda bir bilgisayar yazılımı hazırlanıyor. Bu yazılım sayesinde, araç devir işlemleri sırasında, ‘6+6’ düzenlemesinin takibi yapılabilecek. Ayrıca, kişilerin bir yıl içerisinde yaptıkları satışlarda noterler tarafından görülecek ve gerekirse araç satış işlemi engellenecek. Bu şekilde ikinci el araç piyasasına yönelik yapılan uygulamaların tümüne aykırı durumlar noterler tarafından anında görülerek araç devir işlemleri gerek görüldüğü durumlarda yapılmayacak.

Hazırlanan yazılımın Ağustos ayı başında devreye alınması planlanıyor. Sektör kaynakları, söz konusu yazılımın detaylarının önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklama ile netleşeceğini aktardı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Otomotiv sektöründe sıfır ve ikinci el araç alım satımında gerçekleşen piyasa bozucu faaliyetler ile haksız fiyat ve stokçuluk fiillerine ilişkin, Bakanlığımız birimlerince çalışmalarımız hassasiyet ve kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın otomotiv piyasasında oluşturulmaya çalışılan arz talep dengesizliğinde, mağduriyet yaşamaması Bakanlığımızın nihai önceliği durumundadır.”

Exit mobile version