TEKNOFEST Adana’da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bugün Adana’da teknoloji severlere kapılarını açtı.

TEKNOFEST1 habermeydan

TEKNOFEST Adana’da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda düzenlenen festival kapılarını açtı.

Kentte ilk kez organize edilen festivalde ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere kadar her yaştan katılımcı için etkinlik programı yer alıyor.

TEKNOFEST 2024’te oluşturulacak “Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren” deneyim alanı, katılımcıları Anadolu’dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital yolculuğa götürecek.

Festivalde katılımcılar, “Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı”nda Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyonda yaşayacak, “TEKNOFEST Zaman Tüneli”nde de organizasyonun tarihini keşfedecek.

TOPLAM ÖDÜL 30 MİLYON TL

Bu sene yarışmalarda dereceye girenlere toplamda 30 milyon lira ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Yarışmalar bu yıl 49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenecek. Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, geçen yıl toplamda 4.5 milyondan fazla vatandaşı ağırlayarak rekor kırmıştı. Bu yıl ilk kez TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi gerçekleştirilecek. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, “Antalya’da şampiyonlar belirlendi, Adana ise Şampiyonlar Ligi olarak konumlandırıldı” dedi. TEKNOFEST kapsamında oluşturulacak “Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı”nda, Mehmetçik’in işgalcilerin saldırılarına göğüs gerdiği siper, dijital haritalama tekniği ve dekor desteğiyle canlandırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKNOFEST’e 4 Ekim Cuma günü katılarak yarışmada dereceye girenlere ödül vereceği öğrenildi.

DİĞER ETKİNLİKLER

Festival ana sahnesinde “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa” ve Kültür ve Medeniyet Vakfı’nın etkinliği düzenlenecek.

Çocuk sahnesinde de “Bilim Gösterisi”, “Sahne Senin Çocuk”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa”, “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali”, “Ege ile Gaga” etkinlikleri ile ödüllü bilgi yarışmaları yer alacak.

Katılımcılar gün boyunca “Güneş Gözlemi”, “Planetaryum”, Uzay Temalı Çocuk Parkı”, “Simülasyon Deneyim Alanları”, “Kara ve Hava Araçları Sergisi”, “Hareketli Kara Araçları Sergisi”, “Sıcak Hava Balonu”, “Bigg Çadırı”, “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı” ve “Pedallı Uçuş Etkinliği”ni deneyimleyebilecek.

Exit mobile version