TEKNOFEST Adana’da dördüncü gün ekinlikleri başladı

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), dördüncü gününde akrobasi gösterileri ve ileri teknoloji simülasyonları gibi birçok etkinlikle devam edecek.

adana teknofest habermeydan

TEKNOFEST Adana’da dördüncü gün ekinlikleri başladı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Festivalin dördüncü gününde, akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlarına, bilim atölyeleri ve sergilere kadar her yaştan ziyaretçi için geniş bir etkinlik programı sunulacak.

Ziyaretçiler, bir önceki gün olduğu gibi bugün de Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Atak helikopteri ve paramotorların gösterilerini izleyebilecekler.

Dijital Deneyimler

TEKNOFEST 2024’te oluşturulan “Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren” alanı, katılımcıları Anadolu’nun bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkaracak. Ayrıca, “Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı”nda ziyaretçiler, Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini bir simülasyon aracılığıyla deneyimleyecekler. “TEKNOFEST Zaman Tüneli” de festivalin tarihini keşfetmek isteyenler için özel olarak hazırlandı.

Sahne Etkinlikleri

Festival ana sahnesinde “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa” ve “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali” sahnelenecek. Çocuk sahnesinde ise “Bilim Gösterisi”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa” ve “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali” etkinliklerinin yanı sıra ödüllü bilgi yarışmaları düzenlenecek.

Diğer Deneyim Alanları

Katılımcılar gün boyunca “Güneş Gözlemi”, “Planetaryum”, “Uzay Temalı Çocuk Parkı”, “Simülasyon Deneyim Alanları”, “Kara ve Hava Araçları Sergisi”, “Hareketli Kara Araçları Sergisi”, “Sıcak Hava Balonu”, “Bigg Çadırı”, “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı” ve “Pedallı Uçuş Etkinliği”ni deneyimleyebilecekler.

Festival heyecanına katılmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST’in internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Exit mobile version