TCMB Başkanı Karahan, Hollanda Merkez Bankası Başkanı ile bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Hollanda Merkez Bankası (DNB) Başkanı Klaas Knot ile buluştu.

karahan habermeydan

TCMB Başkanı Karahan, Hollanda Merkez Bankası Başkanı ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ve Hollanda Merkez Bankası (DNB) Başkanı Klaas Knot’un görüşmesi, Türkiye ile Hollanda arasında imzalanan Dostluk Anlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle, dün TCMB’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi.

TCMB’nin idare merkezinde yapılan bu etkinliğe, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da katıldı. Karahan ve Knot, para politikaları ve ekonomik görünüme dair sunumlar yaparak görüşlerini paylaştı.

Etkinliğin ardından, iki merkez bankası başkanının katılımıyla “100 Yıllık Dostluk: Vissering’in Türkiye Yolculuğu” adlı serginin açılışı yapıldı. Sergide, 1928’de Türkiye’ye davet edilen Hollanda Merkez Bankası Başkanı Dr. Gerard Vissering’in Türkiye’deki çalışmalarına ilişkin arşiv belgeleri yer alıyor. Vissering, bu çalışmalar sonucunda Türkiye’de bir merkez bankası kurulması yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Exit mobile version