Şirketlerde 100. yıl coşkusu

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunun etkisi altında, farklı sektörlerde birçok şirket, hem sosyal sorumluluk faaliyetlerini hem de müşterilerine yönelik çeşitli kampanyalarını duyuruyor.

100.yil habermeydan 1

Şirketlerde 100. yıl coşkusu yaşanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlama heyecanıyla, sektörlerinin önde gelen şirketleri, özel hazırlıklarını kamuoyuyla paylaştı. İşte bu şirketlerin ve 100. yıl etkinliklerinin bazıları:

DenizBank’ın “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserleri”: Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü şerefine DenizBank, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserleri’ne ev sahipliği yapıyor. Konserler, 23 Ekim’de Başkent Ankara’nın kültür sanat merkezi CSO ADA’da başladı. Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu sanatçılarının sahne aldığı bu muhteşem etkinlikte, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Şef Rengim Gökmen yönetiminde; Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Çoksesli Korosu ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi önemli sanatçılar sahne aldı.

Sabancı Topluluğu’nun Deprem Bölgesine Destek Projesi: Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu sahada çalışarak kutlayan Sabancı Topluluğu, deprem bölgesinin yerel kalkınmasına destek olacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Hatay’da kurulan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile, deprem felaketi nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların bölgeye dönmesi, gençlerin ve kadınların ekonomik ve sosyal hayata yeniden kazandırılması, yeni iş fırsatlarının yaratılması ve bölgedeki girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesi hedefleniyor. Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa iş birliği yapıyor.

Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Hatay’da böylesine özel bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarının altını çizerken, “6 Şubat depremlerinin acısını ve üzüntüsünü hala derinden yaşıyoruz. 7 bine yakın Topluluk çalışanımız depremlerden doğrudan etkilendi. Sabancı Topluluğu olarak, 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybettik. 2 bin 343 çalışanımız evini yitirdi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlarımız için tüm ekonomik ve sosyal hayat yerle bir oldu. Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözündeki gibi; Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye’nin, hepimizin ‘şahsi meselesi’” dedi.

GSM operatörü Turkcell, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını dijital markalarıyla birlikte kutluyor. Turkcell, TV+, fizy, BiP, lifebox ve GAME+’ın premium hizmetlerini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunma kararı aldı. Ayrıca, Salla Kazan kampanyası ile milyonlarca kişiye 10 GB internet hediye edeceğini duyurdu.

Ayrıca, “GELECEK NESİLLERE BİR SÖZ BIRAK” çağrısıyla Türk Telekom’un #YüzyıllıkSöz projesi kapsamında vatandaşlara, 444 0 100 numarasını arayarak veya SMS ile mesaj bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sonraki yüzyılına seslenme fırsatı veriliyor. Turkcell, bu projede gelecek nesillere iletmek isteyen tüm kullanıcıların mesajlarını yüzyıl boyunca saklayarak Türkiye Yüzyılı’na taşıyacağını duyurdu.

 

Exit mobile version