Selçuk Bayraktar görüntüleri paylaştı: KEMANKEŞ’ten başarılı uçuş!

Mini akıllı seyir füzesi Bayraktar KEMANKEŞ, ikinci testini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KEMANKEŞ'in yeni görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

kemankes habermeydan

KEMANKEŞ’ten başarılı uçuş…

Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla sürdürülüyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen test süreci, ikinci sistem doğrulama testinin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla devam ediyor. Bu füze, yaklaşık 1 saat havada kalabilme özelliği ve jet motoru sayesinde hızlı bir şekilde ilerleyerek düşman hatlarının gerisindeki en kritik hedeflere karşı etkili olabilecek kapasiteye sahip.

KEMANKEŞ 2, 200+ kilometre menzile sahip olup, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde zorlu hava koşullarında bile tam isabetle hedefleri imha edebilecek. Yapay zekâ destekli oto pilot sistemiyle otonom uçuş gerçekleştirerek stratejik hedeflerin yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirilmesine olanak tanıyacak. Gece ve gündüz koşullarında kullanılabilen KEMANKEŞ 2, anti-jamming teknolojisiyle elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek ve elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcılara veri takibi konusunda destek sağlayacak.

Baykar, 2023 yılında düzenlenen TEKNOFEST 2023 etkinliğinde KEMANKEŞ 1’in tanıtımını yapmış ve ilk atış testini başarıyla gerçekleştirmişti. Şirket, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek savunma ve havacılık sektöründe önemli başarılar elde etmiş ve ihracat lideri konumuna gelmiştir. 2021 ve 2022’de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre sektörün ihracat lideri olan Baykar, 2023’te de bu başarısını sürdürmüş ve 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olup birçok ülke ile ihracat anlaşmaları imzalamıştır.

Exit mobile version