Selçuk Bayraktar açıkladı: Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık

Adana'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ilk ziyaretçilerini karşılamaya başladı. Festivalin Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, etkinlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

bayraktar rekor habermeydan

Selçuk Bayraktar, “Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.” açıklamasında bulundu.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin önemine dair açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “TEKNOFEST umuttur. 7. yılımızda gururla bir araya geldik. 2018’den bu yana 27 farklı şehirde teknoloji yarışmaları düzenledik. Gençlerimizin teknolojiye duyduğu ilgiyi her seferinde bir adım öteye taşıdık, binlerce proje ürettik. TEKNOFEST’ten çıkan 150’den fazla girişim teknoloji şirketi kurdu; aralarında 21 ülkeye ihracat yapanlar da bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk dünyası ve dost coğrafyalarda TEKNOFEST düzenlemeyi hedefliyoruz. Ana teması yapay zeka olan TEKNOFEST Akdeniz’de 50 farklı teknoloji yarışmamız var. Hava savunma sistemleri ve blokzincir gibi konuları kapsayan 11 yeni yarışma da ekledik. Bu yıl bir kez daha rekor kırdık; 2024’te 1 milyon 600 binden fazla genç, teknoloji yarışmalarına başvurdu. 2018’den bu yana başvuru sayısı 4 milyonu buldu ve toplamda 10 milyon ziyaretçi ağırladık. Ancak, dünya büyük bir karanlığa doğru sürükleniyor. Gazze’de masum siviller her gün katlediliyor, dünya bu soykırımı sadece ekranlardan izliyor. Barışı sağlaması gereken uluslararası kuruluşlar işlevsiz kalmış durumda. Yapay zeka, insanlığa hizmet etmek yerine bu karanlık düzende kullanılıyor. TEKNOFEST kuşağı olarak teknolojinin kötüye kullanımına karşı duracağız.

Gençlerimizin yaratıcılığı, TEKNOFEST ile başarı hikayelerine dönüşüyor. Dünyayı değiştirecek projeler buradan çıkacak ve memleketimizin geleceğini daha adil bir dünya için birlikte inşa edeceğiz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da TEKNOFEST Adana açılış töreninde Türkiye’nin uluslararası arenada yerini aldığını vurgulayarak, “Gözlerini ufkun ötesine diken bir Türkiye var. Yerli ve milli haberleşme uydusuyla dünya çapında bir konumda olan Türkiye, Türk milletinin devri ve gençliğinin çağı yeniden başlıyor” dedi.

Exit mobile version