Savunma sanayisine mühendis yetiştirecek programa yoğun ilgi

ASELSAN ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kapsül Teknoloji Platformu kapsamında, 50 hafta sürecek Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı'na 1000'in üzerinde mühendislik öğrencisi başvurdu.

muhendis habermeydan

Savunma sanayisine mühendis yetiştirecek programa yoğun ilgi…

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında, savunma sanayisinde kariyer hedefleyen genç mühendis adaylarına yönelik açılan programda, 2024-2025 akademik yılı için üniversitelerin bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik, mekatronik ve makine mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başvuruları alınmaya başlandı. Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı, katılımcılara sektörü yakından tanıma fırsatı sunacak. Eğitimler, Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya Laboratuvarı’nda gerçekleştirilecek.

Katılımcılar, 50 hafta sürecek program boyunca ASELSAN Konya mühendislerinden mentörlük alarak teknik becerilerini geliştirme ve iş hayatına hazırlık yapma imkanı bulacak.

Kapsül Teknoloji Platformu Koordinatörü Emre Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın resmi tanıtımının yapıldığını belirtti. ASELSAN Konya mühendis ve uzmanlarının savunma sanayisindeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştığını ifade eden Genç, toplantıda genç mühendis adaylarına savunma sanayisinde mühendis olmanın önemi vurgulandı. Genç, katılımcıların sektör dinamikleri hakkında bilgi edineceğini ve savunma sanayisindeki profesyonellerle birebir etkileşim kurma fırsatı bulacağını aktardı.

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında hazırlanan programa gösterilen ilgiden memnun olduklarına değinen Genç, “50 hafta süren müfredatla eğitimleri tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta başlayacak. Bunun sonunda savunma sanayine hazır mühendis adayları yetiştirmiş olacağız. Bu mühendislik müfredatı üzerine ASELSAN Konya ile yaklaşık olarak 2 yıldır çalışıyoruz.” diye konuştu. Genç, kurulan laboratuvarda savunma sanayisinde kullanılan ürünlerin yer aldığını ifade etti.

Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Gelişim Programı başvuruların web sitesi aracılığıyla alındığını aktaran Genç, şunları kaydetti:

“Savunma sanayisine bu kadar hevesli gençlerin olduğunu bilmiyorduk. Başvuru sayısı 1000’in üzerine çıktı. Programa 50 öğrencimizle başlamış olacağız. Savunma sanayisinin her yıl artan istihdamına hazır adayları yetiştirmek istiyoruz. Bu projeler, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Yetkinlik Hamlesinin vizyonuyla hedeflere ulaşacak.”

Genç, başvuruları devam eden eğitim programının, kasımda başlayacağını söyledi.

Öğrencilerden Hale Gülsüm Demirel de savunma sanayisinde genç yeteneklere önem verilmesinin heyecan verici olduğunu belirterek, “Savunma sanayisinde kariyer hedefim var. ASELSAN ve diğer büyük şirketlerde çalışmak için hevesli olan gençlerden biriyim.” dedi.

 

Exit mobile version