Romanya’ya giden Ro-Ro seferleri başladı

IC İçtaş Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme AŞ (IC Karasu Limanı), Karadeniz'in ticaret merkezlerinden biri olarak Romanya'nın Köstence şehrine Ro-Ro seferlerine başladı.

roro seferleri habermeydan

Romanya’ya giden Ro-Ro seferleri başladı.

Köstence’ye gitmek için limana gelen tırlar, gümrük kontrollerinin ardından park pozisyonuna çekildi. Araçlar, buradaki kontrollerin tamamlanmasının ardından Panama bandıralı “URD” isimli gemiye yüklendi. Toplam 69 tır, Köstence Limanı’na doğru yola çıktı.

IC Karasu Limanı İşletme Müdürü Gökçen Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk aşamada haftada 4 sefer olmak üzere 1 gemiyle başlayacaklarını belirtti. Yıl sonuna kadar ikinci bir gemiyle haftada 7 sefere çıkmayı planladıklarını ifade eden Erdem, “Başlangıçta hedefimiz, yılda yaklaşık 65 bin aracın Karasu’dan Romanya’ya ve Avrupa’ya seyahat etmesini sağlamak. Bu rota, Avrupa’ya yönelik ticarette transit süreleri kısaltmak ve Bulgaristan gibi sorunlu bölgeleri atlayarak doğrudan Avrupa içlerine seferler yapmak için büyük avantaj sağlıyor.” dedi.

Erdem, ticari araçların yanı sıra yolcu ve yolcu taşıyan araçlara da hizmet vereceklerini vurgulayarak, “Gelecek yıl, ikinci geminin devreye girmesinin ardından üçüncü ve dördüncü gemiyi de ekleyerek sefer sayılarını artırıp, yıllık sevkiyatları 100 binin üzerine çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Sea Lines Ro-Ro firmasının Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Ürgen ise seferlerin ülkeye, ihracata ve nakliyecilere hayırlı olmasını diledi.

Ürgen, yollarda kaybedilmiş zamanı geri kazanmak için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarına değinerek, “Şoförlerimiz kamaralarda istirahat edecekler, karşı tarafa indiklerinde dinlenmiş şekilde araçlarının başına geçip gidecekleri yerlere ulaşacaklar.” ifadesini kullandı.

 

Exit mobile version