Rekabet Kurulu yapılan başvuruları inceledi ve karara bağladı

Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemleri ve ortak girişim kurulması başvurularını sonuçlandırdı.

rekabet kurumu habermeydan

Rekabet Kurulu yapılan başvuruları inceledi ve karara bağladı.

Rekabet Kurulu, internet sitesinde yaptığı duyuruda, çeşitli devralma ve ortak girişim başvurularını sonuçlandırdı. Buna göre, Karbonsan Basınçlı Kaplar ile Karbonsan Kurubuz ve Basınçlı Kaplar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının tamamının, Turkey Growth Fund IV L.P. tarafından kontrol edilen Kanga S.a.r.l. adlı özel amaçlı teşebbüs tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi. Ayrıca, Teads S.A.’nın tüm hisselerinin Outbrain Inc. tarafından satın alınarak Teads S.A. üzerinde tek kontrol tesis edilmesi de onaylandı.

Reliance Industries Limited’in, Viacom 18 Media Private Limited aracılığıyla The Walt Disney Company ile Hindistan’da bir ortak girişim kurmasına uygun görüldü. Comau S.p.A.’nın tek kontrolünün OEP Capital Advisors L.P.’nin kontrolündeki OEP IX Fund’a bağlı OEP Heron Bidco S.r.l. tarafından devralınmasına izin verildi.

Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş. ile Gotion Singapore Pte. Ltd. arasında bir ortak girişim kurulmasına karar verildi. Brandefense Inc.’in ortak kontrolüne, Ak Portföy Yönetimi A.Ş. aracılığıyla Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. dahil oldu.

Bunge Ibérica, S.A.’nın ortak kontrolünün, Repsol, S.A. tarafından kontrol edilen Repsol Industrial Transformation, S.L.U. aracılığıyla tamamına dolaylı olarak Bunge Global S.A.’dan devralınmasına onay verildi. Astronergy Solar Turkey Enerji A.Ş. bünyesindeki Vatan Güneşi’nin enerji üretim şirketleri ile Sılanur, Nurgözde ve Kars elektrik üretim şirketi hisselerinin ASY Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından devralınması işlemi de onaylandı.

ANIXE Polska SP. Z.o.o., Hispanitalia Hotels S.r.l. ve Hellas Star Resort S.A.’nın, Rewe-Zentralfinanz eG aracılığıyla devralınması kararlaştırıldı. Son olarak, Obilet Bilişim Sistemleri A.Ş. hisselerinin Comuto SA tarafından devralınması ve Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin özelleştirme yoluyla devralınması işlemlerine de izin verildiği gündeme geldi.

Exit mobile version