Rekabet Kurulu, eğitim ücretleri için sözlü savunma toplantısı düzenledi

Kocaeli'de, yemek ve eğitim ücretlerini birlikte belirleyerek öğretmenlere yönelik iş gücü pazarında rekabeti sınırladıkları iddiasıyla bazı özel okullar hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ (Doğa Koleji) Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma gerçekleştirdi.

rekabet kurumu habermeydan

Rekabet Kurulu, eğitim ücretleri için sözlü savunma toplantısı yaptı.

Toplantı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’nin başkanlığında, kurumun merkez binasında gerçekleştirildi. Küle, Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddelerinin ihlal edilip edilmediğini belirlemek amacıyla soruşturma açıldığını hatırlattı. Soruşturma heyeti temsilcisi, Kocaeli’de faaliyet gösteren bu özel okulun, diğer bazı özel okullarla birlikte yemek ücretlerini belirlediği ve öğretmenlere yönelik iş gücü pazarında rekabeti kısıtladığı iddiaları doğrultusunda soruşturmanın başlatıldığını ifade etti.

Temsilci, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ’nin kanunu ihlal ettiğini öne sürerek, şirkete idari para cezası uygulanmasını talep etti. Ancak, şirket temsilcisi, teşebbüsün rekabet ihlaline dair somut delil bulunmadığını savundu.

Kurul, soruşturmayla ilgili nihai kararını 15 gün içinde açıklayacağını belirtirken, eğer karar daha erken alınırsa, bu durumun Kurumun internet sitesi üzerinden duyurulacağı aktarıldı. Bu süreçte, 18 özel okul uzlaşma yoluna gitmişti. Uzlaşma kapsamında, yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi veya eğitim ücretlerinin kararlaştırılması gibi eylemler nedeniyle, toplamda 18 okula 7 milyon 33 bin 717 lira idari para cezası kesilmişti.

Bu dosya kapsamında uzlaşma yolunu tercih etmeyen tek taraf ise bugün sözlü savunma toplantısı gerçekleştirilen Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ oldu.

Exit mobile version