Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu’na takdim edildi

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü "kurumların oluşumu ve refah üzerindeki etkileri" üzerine yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson’a vermeye karar verdi. Daron Acemoğlu, Aziz Sancar ve Orhan Pamuk’un ardından Nobel ödülü kazanan üçüncü Türk oldu.

daron acemoglu habermeydan

Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu’na takdim edildi.

Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson’a verildi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bünyesinde öğretim üyeliği yapan Profesör Daron Acemoğlu, Türkiye’den Nobel ödülü alan üçüncü kişi oldu. Ödül, kurumların refahı nasıl oluşturduğu ve etkilediği konusundaki çalışmalarından dolayı verildi. Ödül kazananlar toplamda 1,1 milyon dolar alacaklar.

Daron Acemoğlu Kimdir?

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri MIT’de akademik kariyerine devam etmekte ve 2000 yılında ekonomi profesörü unvanını almıştır. Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, büyüme, gelir ve ücret eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ile beşeri sermaye ve eğitim konularında önemli çalışmalara imza atmıştır.

Nobel Ödülü Nedir?

Nobel ödülleri, dinamitin mucidi ve 1896 yılında hayatını kaybeden İsveçli bilim insanı Alfred Nobel’in vasiyeti doğrultusunda her yıl fizik, kimya, tıp, barış, ekonomi ve edebiyat dallarında verilmektedir.

Exit mobile version