Motorine 1 lira 4 kuruş zam

Motorine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 14 kuruş zam yapıldı.

Motorine 1 lira 4 kurus zam habermeydan

Motorine 1 lira 4 kuruş zam.

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalardan devam ediyor. Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından motorine Salı gününden geçerli olmak üzere indirim yapılmıştı. Fakat bu indirim haberi kısa sürdü. Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 14 kuruş zam geldi.

Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 37.56 TL, Ankara’da 38.14 TL, İzmir’de 38.32 TL lira, Adana’da 38.57 TL, Bursa’da 38.21 TL, Antalya’da 38.82 TL, Diyarbakır’da 38.85 TL ve Trabzon’da 38.49 TL oldu. Benzin fiyatlarında ise bugün itibarıyla bir değişikliğe gidilmedi.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

 

 

Exit mobile version