Milli Hızlı Tren 2025’te Sefere Hazır

İlk yerli milli hızlı trenin tasarım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. 8 araçlı tren setine sahip trenin 2025 yılında yolcu taşımacılığı yapması bekleniyor.

Milli Hizli Tren 2025te Sefere Hazir habermeydan

Milli Hızlı Tren 2025’te Sefere Hazır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’yi (TÜRASAŞ) ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli hızlı trenle ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, şunları kaydetti:

”Milli Elektrikli Tren’imizden sonra Milli Hızlı Tren’imizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları final tasarım aşamasına getirerek bu sürecin yüzde 90’ını tamamladık. Bu kapsamda üretime, esas teknik resim ve teknik dokümantasyon süreciyle birlikte, tedarik süreçlerine devam ediyoruz. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. Milli Elektrikli Tren’imizin ardından inşallah 8 araçlı tren setine sahip olacak, Milli Hızlı Tren’imizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz artık Hızlı Tren ve Yüksek Hızlı Trenlerini kendisi üretebilecek konumdadır. Çok yakın bir gelecekte de yurt dışından araç temin etmeye gerek kalmayacaktır.

70 bin üstünde yolcumuza yüzde 77 kapasite doluluk oranıyla hizmet verdi. Bu ilk iki trenimize katılacak olan üçüncü tren setimizin fabrika testleri de başarıyla devam ediyor. Diğer setlerin ise montaj işlemleri sürüyor. Fabrika testleri devam eden 3. setimizi de 2023 yılının 3. çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirmeyi planlıyoruz.”

DEVRİM’İ ENGELLEYENLERE TOGG İLE CEVAP VERDİK

TOGG ile milletin 60 yıllık hayaline son verdiklerini de belirten Bakan Uraloğlu, “Bundan 60 sene önce bugünkü TÜRASAŞ’ın Eskişehir tesislerinde üretilen Devrim Otomobilini engelleyenlere TOGG ile cevap verdik. İşte burada, Sakarya’da bulunan TÜRASAŞ tesislerimizde de milli elektrikli tren setlerimizi üretiyoruz. Artık Türkiye yüzyılındayız. Cumhuriyetimizin yeni asrı için hayal ettiğimiz, yıllardır hazırlığını yaptığımız projeleri daha da hızlandıracağız. Bu yüzyıl ülkemizin dünya tarihine damga vurduğu bir dönem olacak” diye konuştu. Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki 30 yılın yatırımlarını da bir bir planladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu yatırımlarımızla hayata geçirmek için çalışıyoruz. Sektörün önünü açmak için attığımız bu adımları bundan sonrada artırarak sürdüreceğiz.”

 

Exit mobile version