Lastikçilerde kış lastiği telaşı

Van'ın yüksek kesimleri karla kaplandıktan sonra, oto lastikçiler kış aylarında daha yoğun bir mesai harcamaya başladılar.

kis lastigi habermeydan

Lastikçilerde kış lastiği telaşı başladı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasına az bir zaman kaldı. Kış lastikleri, yüksek yol tutuşu, daha iyi yol kavrama kabiliyeti, azalan kaza riski ve daha güvenli sürüş avantajlarıyla hem hayati hem de maddi açıdan büyük önem taşıyor. Uzmanlar, kasım ayıyla birlikte havanın soğumaya başladığı bölgelerde don olaylarının görüldüğüne dikkat çekiyor ve kış lastiği takma konusunda 1 Aralık tarihini beklememek gerektiği konusunda uyarıyor.

Van’da geçtiğimiz gece yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, şehirde araç sahiplerini endişelendirdi. Sürücüler, lastiklerini değiştirmek için oto lastikçilerde sıraya girdi. İHA muhabiriyle konuşan lastikçi Fırat Karahan, kar yağışının ardından yüksek kesimlerde büyük bir talep artışı yaşandığını belirtti.

Gün içerisinde sırada bekleyen çok sayıda aracın olduğunu ve yetiştirmekte güçlük yaşadıklarını ifade eden Karahan, “Bu süreçte sırada bekleyen müşterilerimizin anlayışlı olmasını istiyoruz. Kar yağmadan gelirlerse hem sırada beklemezler hem de iyi hizmet alırlar. Lastikler ıslanınca değişim konusunda bizi zorluyor” dedi.

Aracının lastiğini değiştirmek için sırada bekleyen Faruk Ergin isimli vatandaş ise “Kar yağışı sonrası yazlık lastiklerle yola çıkmak güvenli olmaz. Bu yüzden işimizi erkenden halledelim dedik. Bugün biraz kalabalığa denk geldik, yaklaşık 10 lastikçiye gittik. Hepsinde de çok sıra vardı. Sıranın en az olduğu yere geldik” diye konuştu.

Exit mobile version