Kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon doların altında

Kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon doların altına düştü.

kripto habermeydan

Kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon doların altında…

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, saat 11.45 itibarıyla son 24 saatte Bitcoin’de yaklaşık %6’lık bir düşüş yaşandı ve fiyatı 54,250 dolara geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise %9,6 değer kaybederek 2,864 dolara düştü.

Küresel kripto para piyasasının toplam değeri ise son 24 saatte %7,7 azalarak 1 trilyon 980 milyar dolara geriledi.

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki bu düşüşün, Mt. Gox borsasının 2014 yılında çalınan varlıklarını sahiplerine dağıtmaya başlamasından kaynaklandığını belirtiyor. Artık faaliyet göstermeyen Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıklarının kademeli olarak dağıtılması beklenirken, yatırımcılar bu süreçte satış baskısı olabileceği endişesi taşıyor.

Ayrıca analistler, ABD’deki başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın adaylıktan çekilme ve yerine “kripto para karşıtı” bir adayın gelme ihtimalinin de kripto varlıklarda satış baskısı oluşturduğunu belirtiyor.

Bitcoin, 2023’ün son çeyreğinden itibaren yükseliş eğilimine girmiş ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 11 Bitcoin spot ETF’si başvurusunu onaylamasının ardından 14 Mart’ta 73,750 dolara yükselerek rekor kırmıştı.

 

 

Exit mobile version