Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek olan konaklama vergisi için tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Vergi oranı ise yüzde 2 olacak.

tatil vergisi resmi gazetede habermeydan

Resmi Gazete’de yayımlanan konaklama Vergisi Tebliği 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek. Tebliğe göre, konaklama vergisinin konusunu, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetlerden (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) oluşturulacak. Geceleme hizmetinin; sağlıklı yaşam tesisleri, eğlence merkezleri gibi tesislerin bünyesinde sunulması, vergilendirmeye etki etmeyecek. Konaklama vergisinin oranı ise yüzde 2 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı, bu oranı bir katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etmeye yetkili olacak. Lojmanlar hariç kamuya ait misafirhane, dinlenme tesisi ve kamplar da vergi kapsamında.

Öğrenci yurtları, pansiyon ve kamplarda öğrencilere yönelik konaklama hizmeti vergiden muaf. Yabancı devletlerin Türkiye’deki diplomatik personeli de konaklama vergisinden muaf.

Exit mobile version