Kira artış oranı açıklandı

TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Bu verilere göre, Ekim ayı kira artış oranının üst sınırı belirlendi. İşte detaylar...

kira artis orani habermeydan

Kira artış oranı açıklandı.

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte konut ve işyerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Zam oranı yüzde 63,47 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin enflasyon oranlarını duyurdu ve bu veriler, kiralara uygulanabilecek tavan zam oranını netleştirdi.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili olarak milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Temmuz ve Ağustos aylarında konut satışlarında önemli bir artış yaşandığını belirtti. Eylül ayında da bu etkinin devam etmesini beklediklerini ifade eden Özelmacıklı, konut fiyat endeksi açısından reel bazda düşüşün azalacağını öngördü.

Kira fiyatlarının da enflasyonun altında gerçekleştiğini belirten uzman, kiralarda yaşanan artışların önümüzdeki ay itibarıyla Şubat ayına kadar yatay seyir izleyeceğini öngördü. İstanbul genelinde konut fiyatlarının metrekarede 40 bin TL seviyelerine yaklaştığını vurgulayan Özelmacıklı, 100 metrekare bir dairenin 4 milyon TL civarında olduğunu, sıfır dairelerde bu rakamın 45 bin TL’ye çıkarken, eski yapılarda 30 bin TL’ye kadar düştüğünü aktardı.

Exit mobile version