Kabine toplantısı başladı: İşte gündemdeki konular…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısına başkanlık ediyor. Toplantının odak noktası, dış politikadaki gelişmeler olacak ve ayrıca ekonomi ile iç siyaset konuları da değerlendirilecek. Toplantının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulunacak.

kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Toplantı, saat 15.50’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Gündemdeki önemli konulardan biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ay içerisindeki yoğun diplomasi trafiği oldu. Öncelikle Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katıldı ve daha sonra Körfez turuna çıktı. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret ederek üç ülke ile savunma ve enerji gibi farklı alanlarda 18 anlaşmaya imza attı. Bu görüşmelerin yansımaları Kabine toplantısında detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme trafiği, yeni haftada da devam edecek. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye’ye gelecek ve yarın yapılacak görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail-Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler, güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 28 Temmuz’da Türkiye’ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti, sağlık sorunları nedeniyle ertelendi. İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun resmi ziyaretinin yeni bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Kabine toplantısında ele alınacak diğer önemli başlıklardan biri, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum olacak. Aynı zamanda, süresi sona eren tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin gelişmeler de toplantının gündeminde yer alacak.

Ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele operasyonları da toplantıda değerlendirilecek konular arasında bulunuyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemli açıklamalar yapılması bekleniyor.

Exit mobile version