İşverene EYT için kredi imkanı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için işverene verilecek kıdem tazminatı desteğinin ayrıntıları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bütün detayları paylaştı.

eyt kredi destek habermeydan

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir programda emeklilikte yaşa takılanların (EYT) kıdem tazminatı ödemeleri desteğine ilişkin soru üzerine, açıklamalarda bulundu. Gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Nebati, EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle şirketler için öngörülmeyen bir maliyetin ortaya çıkacağını belirterek  “Bir firma öngöremediği kıdem tazminatını biz karşılayacağız. Doğrudan çalışanın hesabına gidecek. Alacağız doğrudan kişinin hesabına parayı yatıracağız. Oldukça düşük maliyetli olacak” dedi.

Bakan Nebati, düzenlemenin Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinde açıklanacağını belirterek, “Geri ödemeler oldukça iyi şartlarda, 36 aya kadar bir ödeme vadesi olacak. 6 aya kadar ödemesiz bir dönem. Faiz oranları da oldukça düşük. KGF paketine özel bankalarımızın büyük bir kısmı ve katılım finans kurumlarımız da iştirak edecekler” dedi.

Öte yandan emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin ayrı bir teklif olarak önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilmesi öngörülüyor. 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT konusunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmedi ancak yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK’ya yapılacak.

Exit mobile version