İstanbul’da ulaşıma zam ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi görüşüldü. Bu kapsamda toplu taşıma zam teklifi sonraki toplantıya ertelendi.

Istanbulda ulasima zam ertelendi habermeydan

İstanbul’da ulaşıma zam ertelendi.

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam geleceği iddiaları gündemdeki yerini aldı. Gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısındaydı.

Zeytinburnu’nda 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıda, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi de görüşülen konular arasındaydı. Kurumların tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda teklif edilen zam oranlarında anlaşılamadığı için İBB yetkilileri yapmış olduğu teklifi geri çekerek önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağanüstü UKOME toplantısına bırakılmasını istedi. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, UKOME Ağustos ayında aynı gündemle tekrar toplanacak.

Öte yandan, İBB yönetimi enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57.07, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etmişti.

 

Exit mobile version