İstanbul Havalimanı için özel araştırma: %89 beğeni topladı!

İstanbul Havalimanı, dünya genelinde önemli bir küresel aktarma merkezi olarak bilinir ve Growth from Knowledge (GFK) tarafından yürütülen bir çalışma sonucunda beğeni oranını yüzde 89'a çıkardı.

istanbul havalimani habermeydan

İstanbul Havalimanı için özel araştırma gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı, her yıl tekrarlanan araştırmasının 2023 sonuçlarını açıkladı, bu araştırma kapsamında tüm yolculara kusursuz bir seyahat deneyimi sunma amacı güdüldü. Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında, “beğenilme” oranının arttığı gözlemlendi. İlk kez 2021’de başlatılan çalışmada, halk genelinde havalimanı beğeni oranı yüzde 84 olarak ölçülmüş, 2022’de ise yüzde 83’e düşmüştü. Ancak, 2023 yılı araştırma sonuçlarına göre İstanbul Havalimanı’nın beğeni oranı yüzde 89’a yükseldi.

Araştırmada, İstanbul Halkı’na havalimanını beğenme sebepleri soruldu. En yüksek skorlu beğeni kriteri “büyük/geniş olması” olarak belirlendi. Ayrıca, “temiz olması”, “çalışanların yardımsever ve güler yüzlü olması”, “ferah, düzenli ve tertipli olması” gibi faktörler de beğeni sebepleri arasında öne çıktı. Katılımcılardan, belirli kriterler çerçevesinde değerlendirmeleri istendiğinde ise yolcu memnuniyetinin önemsenmesi, havalimanının teknolojik yönden rakiplerine kıyasla daha gelişmiş olması, özel ihtiyaç sahibi ve çocuklu yolculara yönelik imkanlar sağlanması, prestijli bir havalimanı olması gibi konular öne çıktı.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Havalimanımızın tüm operasyonel süreçlerini, bilimsel çalışmalar ışığında ve araştırmalar sonucunda düzenliyor ve yönetiyoruz. Bu doğrultuda yolcularımıza sunduğumuz hizmetin her yıl daha çok beğenilmesi bizleri çok memnun ediyor. İGA İstanbul Havalimanı, yalnızca farklı kültürlere değil, farklı yaş gruplarına ve yolcuların özel ihtiyaçlarına göre tasarlanan hizmetlerini Türk misafirperverliği anlayışıyla yüzlerce farklı ülkeden milyonlarca yolcuya kusursuz şekilde sunmak için çabalıyor. Tüm dünyaya hizmet veren bir havalimanı olarak bu beğeni oranını daha da artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

 

Exit mobile version