İlk uzay yolculuğu için tarih açıklandı

Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024'te uzaya gönderileceğini duyurdu.

turkiye nin ilk uzay yolculugu icin tarih belli oldu habermeydan

İlk uzay yolculuğu için tarih açıklandı.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için tarih netleşti: 9 Ocak 2024. Bu misyonda, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli meslektaşlarıyla birlikte görev yapacak. Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, Alper Gezer Avcı’nın misyon için kullanılacak armayı tanıttığı bir videoyu sosyal medyada paylaştı. Armada, Sekiz köşeli Selçuklu yıldızı, ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor.

Videoda, Alper Gezer Avcı, görev armasının detaylarını anlattı. Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında, Ocak ayındaki fırlatmadan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün geçirecek ve 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek.

Bakan Kacır, bu deneyler arasında biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanları kapsayan bir deneyin Muş Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

 

https://x.com/mfatihkacir/status/1735215862615880108?s=20

Exit mobile version