Hamsi bolluğuyla birlikte fiyatlar geriledi!

İstanbul'daki balık tezgahlarında zengin bir çeşitlilik ve bolluk dikkat çekiyor. Fiyatlarda ise bu bollukla birlikte düşüş yaşandı.

hamsi habermeydan

Hamsi bolluğuyla birlikte fiyatlar geriledi.

Balık tezgahlarındaki çeşitlilik gözle görülür şekilde arttı. Hamsi bolluğu sezonun başında başlayıp halen devam ediyor. Hamsi fiyatları sezon başında 150-200 lira arasına kadar çıkmışken şu anda 100 liraya kadar geriledi. Geçen sene bol olan palamut ise bu sene az görünüyor. Diğer balık çeşitlerinde ise yine bol miktarda bulunuyor. Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda lüfer balığı tanesi 200-250 lira arasında, levrek 180 liradan, palamut 110 liradan, istavrit kilosu 200 lira, çinakop kilosu ise 300 lira civarında satılıyor.

Balık tezgahlarında çeşitliliğin çok olduğunu aktaran balıkçı Savaş Güzel, ”Balık sezonu çeşit olarak üç aydır aynı gidiyor. Her çeşit balık var. Havalar güzel gidiyor, bu da tezgahlara bolluk olarak yansıyor. Bu sene palamut balığı görülmüyor, çok az var. Özellikle lüfer ve hamside inanılmaz bir bolluk var. İyi hamsinin kilosu 100 liraya satılıyor. Şu an vatandaşlar tarafından en çok hamsi tercih ediliyor” dedi.

Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda balık almaya gelen vatandaş ise ”Üç kilo sarıkanat, bir kiloda hamsi aldım. İşyerinde arkadaşlarımızla hazırlayacağız. Sürekli balık çarşısına uğruyorum. Fiyatları genel olarak pahalı buldum” diye konuştu.

Exit mobile version