GSS prim borçlularına af geliyor!

Meclis'e sunulan geniş kapsamlı yasa tasarısında, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını düzenleyen bir madde de bulunuyor. Eğer bu tasarı onaylanırsa, GSS prim borcu olanlar için bir af getirilecek.

gss habermeydan

GSS prim borçlularına af geliyor.

TBMM’ye sunulan 80 maddelik yeni Torba Yasada önemli düzenlemeler yer alıyor ve bu düzenlemeler milyonlarca insanı etkiliyor. En dikkat çekici düzenlemelerden biri, Genel Sağlık Sigortası prim borçlularını ilgilendiren madde.

Bu madde, torba yasa teklifinin 54. maddesi altında yer alıyor ve GSS prim borçlularına bir af getirilmesini öngörüyor.

GSS affından kimler yararlanacak?

Aftan, 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu olanlar yararlanacak. Ayrıca af kapsamında ödenmemiş olan genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve zammı da tamamen affedilecek.

Aylık GSS primi ne kadar?

GSS primleri, asgari ücrete bağlı olarak belirlendiği için bu yılın sonuna kadar ödenmesi gereken aylık prim tutarı 402 lira, yıllık tutarı ise 4.802 lira. 2024 yılında asgari ücrete yapılacak artışla birlikte GSS primleri de artacak.

GSS borcuna af ne zaman gelecek?

Teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilirse Resmi Gazete’de yayımlanarak yasal hale gelecek. Bu düzenlemenin ardından şu anda borçlu olan milyonlarca vatandaşın, yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği öngörülüyor.

Exit mobile version